Online petitie voor betere trein

De problemen met de trein die soms wel, maar regelmatig ook niet eindpunt Den Helder bereikt houden de gemoederen flink bezig. Politiek, reizigersorganisatie Rover en anderen trokken al aan de bel, maar er is nu ook een petitie online gezet.

Initiatiefnemer hiervan is de nieuwe partij Gemeentebelangen Den Helder, de partij van oud-wethouder Geurt Visser.

“De intercity van Nijmegen naar Den Helder loopt vaak onderweg veel vertraging op. De trein werd sinds de nieuwe dienstregeling inging, afgelopen zondag, al zeker acht keer bij Anna Paulowna uit de dienstregeling gehaald. Alleen maandag al vijf keer en sindsdien minstens eenmaal per dag. Ook vertrok hij maar liefst twaalf keer niet uit Den Helder”, zo valt te lezen op de online petitie.

Gemeentebelangen Den Helder vindt de situatie onaanvaardbaar. De partij wil dat er snel wordt ingegrepen. Scholieren uit Hollands Kroon en Schagen zitten op het ROC in Den Helder en uit heel Nederland komen de Adelborsten naar het KIM in Den Helder. Maar ook het Marinemuseum, het Rob Scholte Museum en het eiland Texel zijn nu slechter bereikbaar met het OV.

Vroeger stond er altijd een reservetrein bij Den helder, maar die is bij de nieuwe dienstregeling geschrapt. De plannenmakers dachten dat die trein nooit gebruikt werd, terwijl dat wel het geval was. De partij roept een ieder op de petitie te tekenen.

http://www.petities24.com/eindstation_den_helder

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie