Onderscheiding voor Jan Fokkinga

Jan Fokkinga (67) heeft maandagavond uit handen van burgemeester Koen Schuiling een lintje gekregen. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijdrage aan de cultuur in Den Helder en de regio, aan De Kampanje en voor zijn maatschappelijke activiteiten.

Sinds 1989 is Fokkinga directeur van de Kampanje. Hij heeft als cultureel ondernemer, met visie en daadkracht, de Kampanje op de kaart gezet. Hij heeft initiatief genomen tot vele ontwikkelingen op een breed terrein van cultuur en podiumkunsten in Nederland, in Noord-Holland en in Den Helder in het bijzonder.

Voorts heeft hij zich ingespannen voor de bouw van de nieuwe Kampanje op Willemsoord.

Als oprichter van Citymarketing Den Helder in 2010 en medebestuurder van de stichting Top van Holland heeft hij zich ingezet voor initiatieven en activiteiten tot de promotie van het wonen, werken en recreëren in Den Helder.

Met zijn inbreng heeft hij bijgedragen aan de professionalisering van de promotie van Den Helder en de regio.

Fokkinga is, sinds zijn functioneren als theaterdirecteur, penningmeester van het regionale overleg van Noord- en Zuid-Hollandse theaterdirecties. Hij wordt gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en andere heeft gestimuleerd en iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie