Ondernemers praten mee over vergunningen en handhaving

Onlangs heeft de gemeente een ieder gevraagd te melden op welke dingen de toezichthouders vooral moeten letten. Nu zijn de ondernemers aan de beurt. Tenslotte hebben ook zij veel te maken met het vergunningen- en handhavingsbeleid. Tijdens een bijeenkomst op dinsdag 14 mei vraagt de gemeente hen mee te denken over de taken die op deze gebieden voorrang moeten krijgen.

Eens in de vier jaar stelt de gemeenteraad de regels bij van het vergunningen- en handhavingsbeleid. Hierin staat onder meer op welke gebieden van dit beleid de gemeente zich de komende jaren vooral moet richten. Het gaat dan om regelgeving op het gebied van bouwen, brandpreventie, ruimtelijke ordening, openbare ruimte en bijzondere wetten. Dit beleid baseert de gemeente zoveel mogelijk op wat inwoners belangrijk vinden en dus van de gemeente verwachten. Ondernemers vormen een speciale doelgroep en daarom worden nu ook hun wensen verzameld.

Via de ondernemersverenigingen zijn ze uitgenodigd voor een bijeenkomst op 14 mei van 19.00 tot 22.00 uur. De gemeente geeft dan informatie over de diverse taken die de gemeente heeft als het gaat om vergunningen en handhaving. Van de ondernemers wil de gemeente weten wat zij op dat gebied het belangrijkst vinden. De gemeenteraad neemt die wensen mee bij het vaststellen van het nieuwe beleid, na de zomer.

Ondernemer en geen uitnodiging ontvangen? Aanmelden kan nog bij Sophie Lemmers via s.lemmers@denhelder.nl. Geef daarbij aan of u een broodje mee-eet. Na aanmelding wordt bekendgemaakt waar de bijeenkomst plaatsvindt.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie