Onder invloed van drugs, rijbewijs ingenomen

Een 20-jarige automobilist is vrijdag zijn rijbewijs kwijtgeraakt, nadat hij onder invloed van drugs over de Sportlaan reed. In de auto was eerder deze week ook al iemand betrapt op een snelheidsovertreding.

Agenten zagen vrijdag een auto rijden over de Sportlaan. “Wij herkenden dit voertuig omdat van de bestuurder een dag eerder het rijbewijs was ingevorderd vanwege een snelheidsovertreding. Omdat wij er zeker van wilden zijn dat niet weer dezelfde persoon achter het stuur zat, hebben wij deze aan de kant gezet”, zo laat de politie weten via Facebook.

“Nu reed een ander persoon in dit voertuig. Echter uit het gedrag van deze 20-jarige man maakten wij op dat hij mogelijk onder invloed van drugs reed. Onze vermoedens werden bevestigd: uit een speekseltest kwam naar voren dat er onder andere Amfetamine, Cocaïne en THC in zijn lichaam aanwezig was.” De man is aangehouden en een arts heeft bloed van hem afgenomen om de hoeveelheid drugs in zijn lichaam vast te stellen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. “De man gaf aan toch weer te gaan rijden.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie