Omloop Tour door Nieuw Den Helder

De renners van de Tour de Lasalle gaan vanvond, vrijdag, om 19.00 uur op de Huisduinerweg van start voor de tweede etappe en die gaat over 71 kilometer.

Na een aanloop van 10 kilometer door het Koegras en onderlangs de duinen bereiken de coureurs de Jan Verfailleweg in Nieuw Den Helder voor een omloop van zes ronden van elk 10 kilometer. Onderweg zijn punten en bonificatieseconden te verdienen. De finish op de Jan Verfailleweg wordt na half negen verwacht.

Thijs Zuurbier vertrekt in het geel als aanvoerder van het algemeen klassement. Tijs Dekker, de winnaar van gisteren, staat tweede op 6 seconden en Robbert Schaap derde op 8 seconden van de gele trui. Favorieten als Ruud Slagter, Tibor Zwaan en Joris Blokker bezetten respectievelijk 4e, 5e en 6e plek.

Joris Blokker draagt de groene trui van het puntenklassement. In het het jongerenklassement, de blauwe trui, gaat Mike van Nuspeet aan kop. De witte trui van de rapste 40-plusser zit om de schouders van Martijn Lust. Thijs Zuurbier is tevens de drager van de regiotrui. Het ploegenklassement wordt aangevoerd door Alcmaria Victrix.

Op de foto: de permanence van de Tour de Lasalle in Gebouw 66 op Willemsoord (DHFOTO)

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie