Oeuvreprijs voor Richter

Richter heeft de “Pay it Forward-Oeuvreprijs” gewonnen tijdens de European Youth Week. Ter ere van het 30-jarig bestaan van Erasmus+ reikte het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de prijs uit.

Het is een erkenning voor de lange staat van dienst van deze bijzondere organisatie en de wijze waarop zij de jongeren betrekt bij de projecten en die jongeren enorm weet te motiveren.

Uit alle bij Erasmus+ betrokken Nederlandse organisaties is een selectie gemaakt waarin de kwaliteit van de projecten, de impact die de projecten door de jaren heen te weeg hebben gebracht, de mogelijkheden die zij benutten op het gebied van jongerenparticipatie en de mate waarin de organisatie innovatiemogelijkheden benut zijn afgewogen. Richter viel hierin het meeste op.

De prijs wordt uitgereikt aan een organisatie die op een bijzondere manier de Pay it Forward-gedachte in de praktijk brengt. Wat Richter betreft uit dit zich zo dat zij jongeren en jongerenwerkers een bijzondere internationale ervaring bieden en toerusten met vaardigheden waar zij vervolgens zelf mee aan de slag gaan.

Richter bestaat 30 jaar, is al 20 jaar betrokken bij het programma Erasmus+ en de organisatie blijft innoveren. Alleen al in de afgelopen drie jaar hebben zij bijna 400 deelnemers betrokken bij hun projecten en werkten zij met maar liefst 33 landen samen.

Daarnaast coördineren zij kwalitatief sterke jongerenuitwisselingen waarin jongerenparticipatie een belangrijk onderdeel is en dragen zij zorg voor de professionele ontwikkeling van jongerenwerkers.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie