Oefening op het Marsdiep

Maandagavond 13 november is een multidisciplinaire SAR oefening gehouden op het Marsdiep. Deze oefening werd georganiseerd door KNRM station Den Helder.

De deelnemers waren afkomstig van KNRM stations Den Helder, De Cocksdorp, Den Oever, Callantsoog en Oudeschild, de KM sleepboot Noordzee, de museumvaartuigen Javazee en Tjerk Hiddes van het Reddingmuseum, Brandweer, Ambulancedienst, SAR helikopter van NHV, Kustwachtcentrum en de Verkeerscentrale.

Het scenario betrof een aanvaring tussen twee schepen, met drenkelingen, brand en lekkage als gevolg.

De noodoproep kwam via de marifoon binnen bij Verkeerscentrale Den Helder. Deze zette de melding, na het uitvragen van beide schepen, door naar het Kustwacht Centrum. Vervolgens heeft het Kustwachtcentrum alarm gegeven voor de SAR eenheden, waarna de reddingboten eigen opstappers en brandweer- en ambulancepersoneel hebben overgezet naar beide incidentschepen.

Tijdens de oefening kwam er een echt noodbericht vanaf het IJsselmeer, waardoor de NHV SAR helikopter en het Kustwachtcentrum uit de oefening werden gehaald en de coördinatie van de oefening werd overgenomen door het KNRM boothuis Den Helder.

Er deden 60 personen mee, inclusief Lotus slachtoffers en duikers (als drenkelingen) van duikteam Nortseadivers.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie