Nutsvoorzieningen op strand komen later

De nieuwe nutsvoorzieningen voor de strandposten van de Reddingbrigade laten nog even op zich wachten. Doelstelling was dit voor Pasen 2016 te hebben geregeld, maar het broedseizoen verstoort de plannen. De nieuwe planning is nu eind dit jaar, zo meldt de gemeente.

In oktober vorig jaar liet de gemeente weten dat de reddingsposten in Den Helder toe zijn aan vervanging.

De SSN (Stichting Strandexploitatie Noordkop) zou de drie reddingsposten vervangen met nieuwe douches en toiletgelegenheden. De gemeente gaat zelf de watertoevoer, riolering, wifi en elektriciteit voor deze posten aanleggen.

“Nu is de SSN bijvoorbeeld voor haar watervoorziening nog afhankelijk van de paviljoenhouders. Daardoor blijft er soms te weinig water over om te gebruiken op de reddingsposten en voor de stranddouches. Dit is uiteraard een onwenselijke situatie.”

Het broedseizoen, dat van maart tot augustus loopt, zorgt ervoor dat het niet lukt de benodigde vergunningen op tijd te krijgen om de werkzaamheden uit te voeren vóór Pasen 2016.

Na alle vereiste onderzoeken te hebben doorlopen kan de uitvoering van de graafwerkzaamheden en het plaatsen van benodigde aansluitingskasten in het vierde kwartaal van 2016 plaatsvinden, direct na het aflopen van het broedseizoen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie