NUT-College met Jan Terlouw

Jan Terlouw komt zondag 9 april voor een college naar de bibliotheek van Den Helder. Hij komt op uitnodiging van Kopgroep Bibliotheken en de Maatschappij tot Nut van het Algemeen.

Met zijn oprechte en emotionele pleidooi in De Wereld Draait Door wist Jan Terlouw miljoenen mensen in hun hart te raken. Zijn oproep tot een leefbare wereld, waarin wij zorgen voor de aarde en vertrouwen hebben in elkaar, heeft veel in de samenleving losgemaakt. Kennelijk heeft hij iets onder woorden gebracht waar velen van ons naar verlangen.

Als politicus, wetenschapper en auteur heeft Jan Terlouw zich altijd ingezet voor een betere wereld. Zijn beroemde boek “Koning van Katoren” is actueler dan ooit.

De opdrachten die de jonge hoofdpersoon moet uitvoeren om koning te worden, zijn van toepassing op alle problemen waar wij ons op dit moment mee geconfronteerd zien: van het klimaatprobleem tot de marktwerking in de gezondheidszorg en van de botsing met het islamisme tot het gebrek aan vertrouwen in onze democratie.

Het NUT en KopGroep Bibliotheken organiseren regelmatig gezamenlijke activiteiten. De Maatschappij tot Nut van het Algemeen is met 192 jaar de oudste vereniging van Den Helder.

NUT-college met Jan Terlouw is in School 7, Keizersgracht 94, aanvang 14.30 uur, toegang €7,50. Kaartverkoop via de balie van de bibliotheken of www.kopgroepbibliotheken.nl.
(aangeleverde foto).

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie