Nu al meer jongeren met alcohol betrapt dan in heel 2018

In de eerste vier maanden van dit jaar hebben de handhavers van de gemeente al 42 jongeren onder de 18 jaar op straat betrapt met alcohol. Ter vergelijking: in heel 2018 waren het er 37.

Wel is het zo dat de handhavers een paar keer grote groepen jongeren tegelijk aantroffen en die hebben aangesproken. Toch blijft het alcoholgebruik onder jongeren zorgen baren. “De jongste die we aantroffen bleek 14 jaar! En vorige week hebben wij nog een meisje van 15 door haar vader moeten laten ophalen omdat ze zwaar onder invloed was van alcohol en drugs”, vertelt een van de handhavers.

“Zorgwekkend is ook dat ze vaak sterke drank nuttigen, zelfs met een alcoholpercentage van 50 procent.” Een jongere hoeft hiervan niet eens veel te drinken om ‘out’ te gaan of erger nog: in coma te raken. Dat kan schade aan de hersenen opleveren en zelfs levensbedreigend zijn. Helaas weten ouders vaak niet wat hun kind buiten uitspookt.

Gelukkig zijn de handhavers er vaak op tijd bij. Zo’n confrontatie betekent dat de jongeren op hun gedrag worden aangesproken. Ze krijgen vervolgens een boete of worden naar bureau Halt verwezen. De handhavers nemen ook altijd contact op met de ouders.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie