Nostalgia op zondag 9 december

Komende zondag in het programma Nostalgia op LOS radio, van 12.00-15.00, 37e jaargang.

Eerste uur
De stationsrestauratie was in het najaar 1993 (ruim een kwart eeuw geleden) na een ingrijpende verbouwing haast onherkenbaar. Mevrouw F. van Eck, al jarenlang het vertrouwde gezicht in de kranten en tijdschriftenkiosk in de hal van het station, opende op 27 november 1993 het vernieuwde restaurant. Wel kwam er met de opname van de kiosk binnen de muren van het stationsrestaurant voor deze 73 jarige mevrouw een einde aan haar baan. Haar 49-jarige zoon Aad, beheerder van de stationsrestauratie, wilde haar op deze manier eren voor al haar werk. In het restaurant waren de zitplaatsen verminderd van 110 naar 65 om het geheel een ruim aanzicht te geven. Het patatluik aan de zijkant bij de perrons was omgetoverd tot een heuse snackbar met verlichte luifel. De deuren werden door Aad en zijn 5 vaste medewerkers dagelijks om 06.00 uur. In Nostalgia een interview met een vroegere medewerkster die nog in de vroegere stationsrestauratie bij het Julianapark had gewerkt. Paulina Veenendaal toonde deze week een album foto’s uit de tijd dat zij er in de jaren tachtig als serveerster klanten bediende. Zij bewaard leuke herinneringen aan de stationsrestauratie van latere jaren die qua aankleding oogde als een huiskamer waar menig ook niet reiziger graag wat uurtjes vertoefde.

Tweede uur
De media maakte begin december 1993 melding van een open dag van ‘de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen’. De kerk werd 28 november 1993 in gebruik genomen. Deze week is documentatie en historisch fotomateriaal toegespeeld over de plaatselijke situatie dat ter plaatse aanving met de eerste zendelingen begin vorige eeuw. De leden van deze kerk hadden tot de nieuwbouw in 1993 heel wat verhuizingen achter de hand. Buiten de radio-opname over de plaatselijke ontwikkelingen van deze kerk wordt in een van toekomstige boeken over ‘Den Helder toen’ hier enige aandacht aan besteed.

Derde uur
In het derde muzikale uur o.a. The Revellers, één van de Amerikaanse vocale groepen die gedurende 1925 (Dinah) tot en met 1928 (Ol’ man river) zeven keer een hitnotering bereikten in de Verenigde Staten.

Foto: restauratie oude treinstation Den Helder.

 

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie