Nostalgia op zondag 23 december

Komende zondag van 12.00 tot 15.00 uur op LOS-radio: Nostalgia gepresenteerd door Marinus Vermooten.

Aan de vooravond van het nieuwe jaar blikken radio, tv, kabelkrant en schrijvende media volop terug naar de belangrijke gebeurtenissen van het afgelopen jaar.

In deze Nostalgia staat ‘Den Helder 1978’ centraal dat inmiddels veertig jaar achter ons ligt. Hoogte- en dieptepunten, omlijst met de wereldhits uit 1978 passeren de revue.

In de Sluisdijkbuurt werd een parkeerdek gerealiseerd met ruim 190 parkeerplaatsen en op 2 februari 1978 door het VVD gemeenteraadslid H.J. van der Werf-Schoemaker officieel in gebruik gesteld. Zij was het die in de raad die expliciet en volhardend op deze voorzieningen bleef aandringen.

Buurtvereniging ‘Piet Hein’ trad als negende afdeling toe tot de Helderse vereniging voor Buurt, Wijk en Speeltuinwerk (HVBWS).

De makelaars in Den Helder beleefden drukke tijden en aan de Zuidstraat kon men kennismaken met behangspeciaalzaak ‘Piet Karsten van Harlingen’ die in Friesland al een magische naam had opgebouwd.

Op 23 februari 1978 mocht de één uur en 58 minuten oude baby Rachel Former het startsein geven voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis, waarmee de twee huidige ziekenhuizen onder één dak werden gebracht.

April 1978 stond Den Helder bol van autoriteiten en hoogwaardigheidsbekleders. Zelfs prinses Beatrix bracht op 28 april een bezoek aan Den Helder. Het was niet toevallig dat zij de marinestad aandeed, zij droeg het Sluisdijkplan over aan de bewoners.

In 1978 waren verbouwingen, uitbreidingen en nieuwe vestigingen aan de orde van de dag, onze stad bruiste van zakelijke activiteiten. In Den Helder deden tien partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 31 mei 1978 mee, waarvan er uiteindelijk zes afvielen.

De 63 jarige huisarts Joh. J. Fahrenfort aan de Westgracht 9 had zijn werk na 31 jaar praktijk mede om gezondheidsredenen opgegeven.

Louis van Loo begon aan zijn laatste seizoen bij de Helderse schouwburg.

In de Visbuurt werd op 26 september 1978 de 350.000ste aansluiting van het PWN gerealiseerd.

Per 27 december 1978 was bij boekhandel Spruit aan de Beatrixstraat de opheffingsuitverkoop van start gegaan.

Deze en talrijke andere gebeurtenissen hielden de gemoederen de gemeente Den Helder veertig jaar geleden geruime tijd bezig.

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie