Nostalgia op zondag 10 februari

In zijn radioprogramma Nostalgia vraagt presentator Marinus Vermooten van 12.00 tot 15.00 uur aandacht voor de volgende onderwerpen.

Eerste uur
Tot de vele opkomende bands aan het begin van de jaren zestig behoorde The Sea Side Six. Vanaf de oprichtingsdatum, 3 november 1962, mocht de groep zich verheugen in een grote schare fans. De bandleden van het eerste uur waren Han Zeylemaker (klarinet), George Webeling (tenorsaxofoon), Martin Geils (piano), Piet Been (gitaar), Rob Seegers (trompet) en Cees Vermeulen (drums). De groep was ongekend populair en trad onder andere op in Formosa, in het Casino aan de Molengracht en in de marinekantine en in het Huisduiner Badpaviljoen. Het repertoire bestond aanvankelijk uit dixieland muziek maar al gauw verruilden ze dat voor repertoire uit de hitparade, vooral van de Beatles. De groep had ook een fanclub die in het Formosa van Arie van Baaren speciale avonden hield. De hele kop van Noord-Holland werd aangedaan en op een gegeven moment werd hen zelfs gevraagd om in Duitsland te komen spelen. Een leuk aanbod, maar de groep ging er niet op in. Vanwege school en omdat ze als amateurs de muzikale stap naar Duitsland niet aandurfden. Afgelopen dinsdag werd in Schagen een interview opgenomen met Han Zeijlemaker, die ook bij veel oud Nieuwediepers bekend zal zijn, want hij heeft ook vele jaren in Den helder het openbaar onderwijs heeft gediend.

Tweede uur
Voor het tweede onderwerp reisde Vermooten naar Den Haag waar hij een ontmoeting had met een zoon van de vroegere Helderse chirurg P.J. van Driel die nog in het vooroorlogse marinehospitaal heeft gewerkt. Dokter van Driel stond met enorme inzet zelfs in de nachtelijke uren klaar, wanneer patiënten hem nodig hadden. Toen in mei 1946 verscheidene stadgenoten werden bedankt voor wat zij gedurende de bezetting voor de Helderse bevolking hadden gedaan, richtte burgemeester C. Ritmeester zich met een persoonlijk woord tot Van Driel, die in december 1953 zijn taak zou neerleggen. Zijn verdiensten voor de samenleving werden toen onderstreept door zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. P.J. van Driel overleed in 1956 in Den Haag.

Derde uur
In de wekelijkse historisch rubriek Dier en Mens in de Helderse samenleving een kort interview over het vroegere dierenpension van Marjan Buma aan de Zanddijk.

Foto: Sea Side Six met vlnr: Han Zeylemaker, George Wegeling, Martin Geils, Piet Been. Cees Vermeulen.

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie