Noordwest tulp gedoopt in ziekenhuis

Zaterdag is om 11.00 uur de Open Dag van de Noordwest Ziekenhuisgroep geopend door Joop Hendriks, voorzitter van de raad van bestuur. Hij opende dag met het dopen van een speciale tulp.

Met het dopen van de “Noordwest Tulp”, zoals teler Jan Ligthart hem heeft genoemd, werd het officiële startsein gegeven voor de zeer druk bezochte open dag van het ziekenhuis.

De tulp heeft de kleuren van de Noordwest Ziekenhuisgroep en zal van licht oranje opbloeien tot een fel oranje tulp. Hendriks doopte de tulp samen met teler Ligthart uit Julianadorp.

Zodra de Noordwest tulp resistent is wordt deze geregistreerd bij de Koninklijke Algemeen Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB). De tulp kopen? Even geduld nog, dat is voorlopig niet mogelijk.

Initiatiefneemster van de open dag is Marja van de Berg en zij had zaterdag niets te klagen. De belangstelling voor de dag was groot.

Joop Hendriks stelde bij de opening van de dag dat de ‘eigen’ tulp een bijzonder mooi initiatief is, daar het een mooi symbool is van de bollenstreek waarin het ziekhuis staat. Het toont de verbondenheid met het ziekenhuis.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie