Nominaties vakjury ‘raadslid 2017’

De door de gemeenteraad zelf genomineerden voor de titel “Raadslid van het jaar 2017” zijn bekend. De gelukkigen zijn (in geheel willekeurige volgorde): Carlo Assorgia (Beter voor Den Helder), Roy Slort (Christen Democratisch Appèl) en Andries Pruiksma (Partij van de Arbeid).

Dit jaar brachten 29 van de 31 zittende raadsleden een stem uit op hun collega’s. De bedoeling was drie personen te nomineren die hun rol van raadslid dit jaar het beste hebben vervuld.

De winnaar wordt op oudejaarsdag, tussen 13.00 en 14.00 uur, bekendgemaakt tijdens de live terugblikuitzending van de lokale omroep. De omroep heeft dan ook ‘open deur’, dus wie die dag langs wil komen is welkom.

Als raadslid heb je een uniek kijkje achter de schermen en je weet dus als geen ander wat er allemaal bij het raadslidmaatschap komt kijken. De raadsleden zelf kunnen als geen ander bepalen wie zich het beste inzet, wie zich altijd goed voorbereid, wie bereid is zich te laten overtuigen, wie met fatsoen de discussie aangaat, wie boven de verdeling ‘coalitie/oppositie’ staat, et cetera.

De verkiezing wordt georganiseerd door Den Helder Actueel en de LOS. Het is de vijfde keer dat het Raadslid van het jaar wordt gekozen.

Op de publieksverkiezing kan via denhelderactueel.nl nog tot en met 28 december worden gestemd (en u kunt op alle raadsleden stemmen, de vakjury staat los van de publieksjury!). De nominaties van de publieksjury worden vrijdag 29 december bekendgemaakt.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie