Nog 500 extra asielzoekers

De regio Noord-Holland Noord moet dit jaar nog vijfhonderd extra vluchtelingen opvangen, bovenop het aantal dat tot nu toe werd voorzien. Dat staat in de Nieuwsbrief Vluchtelingen van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en GGD Hollands Noorden.

“De provincie moet dit jaar voor 2.500 vluchtelingen opvang realiseren”, zo staat in de nieuwsbrief. “Dit aantal is verdeeld onder de vijf veiligheidsregio’s in de provincie.

De vijfhonderd vluchtelingen komen bovenop de aantallen van de asielzoekerscentra in Alkmaar (voormalig Belastingkantoor: 510) en Petten (Huis ter Duin: 225). Beide worden dit voorjaar geopend.” De stuurgroep Vluchtelingen Noord-Holland Noord is optimistisch over het halen van deze doelstelling, maar plaatst wel een kanttekening.

“Bij de stuurgroepleden heerst het gevoel dat binnen de regio met de 3.000 voorziene opvangplekken al veel wordt gedaan.”

De crisisnoodopvang is begin januari al beëindigd. De regio telt op dit moment nog vijf steden waar opvang voor vluchtelingen is geregeld. Den Helder heeft met drie locaties het grootste aandeel in de opvang. De Doggershoek telt 595 asielzoekers, in de Kolonel Maaskamp Kazerne zijn 300 asielzoekers en op de Gezinslocatie aan de Nieuweweg verblijven 372 uitgeprocedeerde asielzoekers.

Alkmaar biedt op dit moment onderdak aan 440 asielzoekers (en vanaf mei nog 510 extra), in Bergen aan Zee zijn er honderd, in Heergugowaard zeshonderd en in Petten komen er vanaf april 225.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie