Nipte nederlaag voor Zeemacht dames

De zaalvoetbaldames van Zeemacht hebben in een doelpuntrijk duel onverdiend verloren van Sporting S met 6-5. De ploeg uit Schermerhorn staat op een tweede plaats en doet volop mee om het kampioenschap. De Helderse dames zijn al een aantal wedstrijden uitstekend op dreef en begonnen ook goed aan dit duel.

“We kregen een aantal kansen, maar de keepster van de tegenpartij was onpasseerbaar”, volgens coach Ron Admiraal. “En als je zelf geen doelpunten maakt, dan doet de tegenstander het wel. We kwamen dan ook met 2-0 achter, maar Lisa Hendriks maakte de aansluitingstreffer: 2-1.”

In de tweede helft was het al snel 2-2 door Joyce Unkel. Na 30 minuut spelen kwamen de gastvrouwen weer op voorsprong, maar Evitha van der Plas zorgde voor het juiste antwoord: 3-3. Na de 4-3 van Sporting maakte Marianka Jelierse de gelijkmaker voor de Helderse dames.

Eindelijk kwam Zeemacht op een voorsprong door een tweede doelpunt van Lisa Hendriks. De Schermerhornse ploeg toonde veerkracht door weer gelijk te maken: 5-5. “Wat er daarna allemaal gebeurde, valt met geen pen te beschrijven”, vertelt Admiraal. “In de allerlaatste seconde kregen we een discutabele vrije trap tegen en na flink wat duw- en trekwerk verdwijnt de bal in ons doel. Deze winnende treffer had afgekeurd moeten worden en er wordt ons een verdiend gelijkspel ontnomen.”

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie