Nieuwjaarsconcert Kunstzin en La Presa in Ontmoetingskerk

De Werkgroep O2 van de Ontmoetingskerk aan het Loopuytpark in Julianadorp organiseert op zondag 13 januari het traditionele Nieuwjaarsconcert. Muziekvereniging Kunstzin (foto) geeft daar als altijd acte de présence. Het orkest wordt dit keer vergezeld door vrouwenkoor La Presa.

La Presa ofwel De Dijk is een driestemmig vrouwenkoor uit Julianadorp. Alt, mezzo en sopraan vormen de klankkleur van dit koor. Het koor staat onder leiding van dirigent Gaby de Goede. Het repertoire varieert van klassieke songs tot hedendaagse muziek. Joost Tuithof is de pianist, hij begeleidt al jaren La Presa.

Muziekvereniging Kunstzin is opgericht in 1983. De naam Kunstzin werd gebruikt omdat er in vroeger jaren in Julianadorp een kleine muziekvereniging met die naam heeft bestaan.

Anno 2018 is Kunstzin een bloeiende en actieve vereniging met veel jonge leden die zonder enige vorm van subsidie toch kans heeft gezien te groeien naar een club met een fanfare orkest, drum fanfare, melodisch slagwerkgroep, Color Guard en sinds kort ook een echt dweilorkest, de Dorper Dweilers.

Kunstzin wordt tijdens het concert vertegenwoordigd door het Fanfare orkest onder leiding van Aad Kloos en de Melodisch slagwerkgroep die sinds kort onder leiding staat van Paul Rodewijk.

Het programma voor dit jaar staat bol van werken met solisten, zoals “Bakerstreet”, “Watermelon Man” en het prachtige “En Aranjuez Con Tu Amor”, beter bekend als bugelsolo uit de mooie film “Brassed off”.

Het concert begint om 14.30 uur. De entree is gratis. In de pauze wordt er een gratis drankje of glühwein geschonken.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie