Nieuwediepers op concept-lijst VVD

Hanneke Kaamer van Hoegee en Damian Dekker staan op de voorlopige kandidatenlijst van de VVD, voor de verkiezingen voor Provinciale Staten. Dekker is nieuw, Kammer van Hoegee is al geruime tijd statenlid.

De provinciale verkiezingen vinden plaats op woensdag 20 maart 2019. De VVD-lijst wordt aangevoerd door gedeputeerde Cees Loggen. Hij is deze zomer al benoemd als lijsttrekker. Robert Vermeulen, voorzitter VVD Regio Noord-Holland: “We kiezen voor een team dat een gebalanceerde mix vormt met ervaren kandidaten die zich de afgelopen periode als gedeputeerde of Statenlid hebben bewezen en nieuwe kandidaten die maatschappelijk en/0f politiek actief zijn als bijvoorbeeld bestuurder of raadslid.”

Kaamer van Hoegee staat op plaats 9. De VVD heeft nu 11 zetels in de provincie. Ook bij de vorige verkiezingen stond de Helderse op de 9e plek. “Ik ben trots op mijn 9e plek”, meldt ze enthousiast. Dekker staat op de concept-kandidatenlijst op plaats 22. Dat is normaal gesproken te laag voor een echte plek in Provinciale Staten, maar de Nieuwedieper ziet het zeker niet somber in. “Ik accepteer plaats 22. Van de 32 ben ik daar wel trots op, als nieuwkomer zonder bestuurlijke ervaring. Ik ga natuurlijk wel pittig campagne voeren in de hoop dat ik wellicht genoeg voorkeursstemmen kan halen.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie