Nieuwe zangers welkom bij koninklijk koor

Het Koninklijk Helders Mannenkoor is naarstig op zoek naar nieuwe stemmen. Het koor telde ooit meer dan honderd leden, maar daar zijn er nu nog iets meer dan tien van over. “En dat is eigenlijk te weinig”, stelt voorzitter Ad Rijswijk.

Het koor bestaat al sinds 1881 en hoopt nog heel wat jaren door te kunnen. Ze oefenen op woensdagavond (volgend jaar waarschijnlijk op dinsdagavond) in het Wijkhuis in Nieuw Den Helder en treden in elk geval eens per jaar op tijdens de Dag van de Muziek.

De mannen zingen licht klassieke liederen, waarvan sommige met Russische invloed. “Pop is tegenwoordig populairder en er zijn veel meer koren in Den Helder dan vroeger, dus de spoeling wordt dunner”, licht koorlid Gerard van Ooijen toe.

“Gewoon komen!”, is de boodschap van de heren aan de mannen in Den Helder die misschien wel willen zingen, maar nog twijfelen. “Het is hartstikke leuk, we zingen best vlotte nummers en de opmerking ik kan niet zingen wordt te snel gemaakt”, stelt Rijswijk. Het koor staat onder leiding van dirigente Laura Rodenhuis en meer informatie is te vinden op de website khmkoor.nl .

De eerstvolgende oefenavond is 19 december om 19.45 uur. “Loop gewoon eens binnen, we ontvangen je met open armen!” Meer info via: gerardvanooijen50@gmail.nl

Foto: Het Koninklijk Helders Mannenkoor is naarstig op zoek naar nieuwe stemmen. Zaterdag waren Ad Rijswijk en Gerard van Ooijen te gast bij de LOS.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie