Nieuwe plannen TEDx Den Helder

Vrijdag 9 juni staat School 7 in het teken van TEDx. Edwin Stolk, de drijvende motor achter TEDxDenHelder, blikt terug op het succesvolle event dat afgelopen februari zijn primeur beleefde in theater de Kampanje. Ook vertelt hij over de plannen voor de volgende editie.

Aansluitend houdt architect Roy Pype een mini TEDx-talk. Hij was een van de inspirerende sprekers in februari. Zijn organisatie Proof of the sum is een jong Amsterdams ontwerpbureau dat zich focust op het raakvlak tussen architectuur en organisatiepsychologie.

Daarna wordt er doorgeschakeld naar Veghel, waar gelijktijdig een TEDx-event gehouden wordt rond het thema ‘kennis’, met de bibliotheek als rode draad.

Op het grote scherm in Zaal 7 is via livestream een aantal interessante TEDx-talks te volgen, zoals het verhaal van ex prof wielrenner Thomas Dekker. Hij was in 2005 de nieuwe Nederlandse sensatie op twee wielen, maar de verleiding van doping was te groot.

Ook komt Erik Boekesteijn van de Koninklijke Bibliotheek aan het woord: storyteller, innovator en in 2016 uitgeroepen tot Bibliothecaris van het jaar.

Hij vertelt over zijn wereldse zwerftochten waarbij hij een lange reeks aan bibliotheken heeft bezocht. Wat maakt een bibliotheek goed volgens hem, en wat maakt een bibliotheek perfect?

Het complete programma is te vinden op tedxveghel.com.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie