Nieuwe namen voor PBO LOS

De ‘raad van toezicht’ van de lokale omroep van Den Helder heeft maandag twee nieuwe personen als lid benoemd. Het zijn oud-wethou- der Hans Boskeljon en Tweede Kamerlid Ybeltje Berckmoes-Duindam.

De LOS heeft haar eigen ‘raad van toezicht’. Bij de lokale omroep heet dit het Programma Beleidbepalend Orgaan, kortweg PBO. In Den Helder bestaat dit uit tenminste vijf personen die evenzovele stromingen uit de Helderse samenleving vertegenwoordigen.

Taken van het PBO zijn onder meer controleren of de programmering aan de wettelijke eisen voldoet, of de omroep voldoende stromingen binnen de gemeenschap bedient, adviseren van hoofdredacteur en bestuur. Elke omroep is verplicht een goed werkend PBO te hebben, zo niet dan riskeert de omroep intrekking van de zendmachtiging.

Twee nieuwe namen zijn ter vervanging van vertrekkende leden toegevoegd aan het PBO. Dat zijn Boskeljon (namens de stroming ‘sociaal maatschappelijk’) en Berckmoes-Duindam, tevens voorzitter van de Raad van Toezicht van De Helderse Vallei) namens de stroming ‘natuur en milieu’.

Binnen het huidige PBO zijn verder de stromingen ‘sport’ (Jelle Wieling) en ‘onderwijs’ (Maarten Tromp) vertegenwoordigd. Het PBO is nog op zoek naar een vijfde lid.

Het PBO vergadert drie tot vier keer per jaar. Het lidmaatschap van het PBO betreft een vrijwillige functie, er staat dus geen vergoeding tegenover. Interesse? Mail naar pbo@losdenhelder.nl met uw sollicitatie en motivatie!

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie