Nieuwe gemeentesecretaris is Robert Reus

Robert Reus is met ingang van 1 juli 2016 de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur van Den Helder. Dat heeft de gemeente woensdag bekendgemaakt.

Op dit moment is hij gemeentesecretaris van de gemeente Enkhuizen en algemeen directeur van de SED-organisatie (ambtelijke organisatie van de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland). Daarvoor was hij gemeentesecretaris in de gemeente Ouder-Amstel. Robert Reus studeerde Master of Public Management aan de Universiteit Twente.

Burgemeester Koen Schuiling is blij met de benoeming. “Het college is ervan overtuigd dat Reus de broodnodige rust in de organisatie kan brengen. Het is iemand die samen met de medewerkers en bestuur zoekt naar het beste voor de inwoners.”

Reus is enthousiast over zijn benoeming in Den Helder: “De prettige gesprekken die ik heb gevoerd, geven mij het beeld van een organisatie die betrokken, loyaal en gedreven is. Ik voel me bevoorrecht hieraan de komende jaren een bijdrage te mogen leveren. Ik weet zeker dat ik me snel thuis ga voelen in Den Helder.”

Den Helder wil de samenwerking met inwoners en de omringende gemeenten intensiveren. Samenwerken is de nieuwe gemeentesecretaris op zijn lijf geschreven. Hij stond aan de basis van de ambtelijk fusie van de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland.

Hij is getrouwd met Corine en vader van vijf kinderen: Natasja (28), Tamara (25), Michelle (18), Rocco (11) en Xander (9).

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie