Nieuwe exposities te bewonderen

Sinds afgelopen zondag zijn er in Den Helder weer twee nieuwe exposities te bewonderen. In Windkracht 13 & Kunstuitleen Den Helder werd de nieuwe expositie geopend van Igor Kramer met als titel “De niet uitgevoerde ideeën van Igor Kramer”. Op initiatie van Kunsthal 45 (en mede mogelijk gemaakt door het Mondriaanfonds), werd de Expositie Residu 4 geopend door curator Co van Gasteren, die deze expositie heeft samengesteld met assistentie van Linda Rose Smit.

“Als je meer ideeën hebt dan je in een leven kunt uitvoeren, blijven de meeste ideeën dus liggen. Niemand die er ooit van hoort, niemand die ze ooit ziet. Daarom laten Windkracht 13 en de Kunstuitleen een aantal niet uitgevoerde ideeën zien van Igor Kramer.”

De expositie werd op een bijzondere manier geopend door Igor Kramer met muzikale ondersteuning van Cor Corstens op piano. Kramer zal gedurende deze expositie, zondag 21 oktober en zondag 3 november, vanaf 15.00 uur ‘ideeënkantoor’ houden om ideeën van bezoekers te bespreken en zelf ook nieuwe ideeën te maken.

Alter ego Professor Yaneznayu geeft op zondag 11 november om 15.00 uur een prikkelende lezing. Via Facebook (Galerie Windkracht 13) kan gestemd worden over welk idee deze, ongeveer 20 minuten durende, lezing moet gaan. De expositie van Kramer is nog tot en met zondag 11 november te zien. Voor openingstijden/info: www.kunstuitleen-denhelder.nl / en www.windkracht13.nl.

Residu 4
Dit is de tentoonstelling waarmee de resultaten van verschillende werkperiodes (2016 – 2018) in het Pompgemaal Den Helder worden getoond. Het Pompgemaal Den Helder, gelegen aan de Duinweg op Huisduinen, is gastatelier (artist-in-residency) voor beeldend kunstenaars en bemiddelaars, dat beheerd wordt door het Mondriaanfonds, het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed.

De expositie is nog tot zondag 9 december te bewonderen. Voor openingstijden zie www.kunsthal45.nl.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie