Nieuwe entree Stadshart bij School 7

Het Stadshart krijgt ook vanaf de Zuidstraat een aantrekkelijke entree. “Nu de bouw van de prachtige bibliotheek School 7 is afgerond, wordt ook het verkeersgebied ingericht als sfeervolle, vriendelijke schakel tussen Willemsoord en Beatrixstraat”, zo meldt de gemeente.

Het gebied tussen het Kanonnenpleintje en Zuidstraat wordt een 30km-zone, met gelijkwaardige kruisingen. Voetgangers en fietsers krijgen de ruimte. Om dit mogelijk te maken verdwijnt één van de voorsorteervakken richting Weststraat-Zuidstraat.

Het trottoir aan de kant van de bibliotheek wordt net zo breed als in de rest van de Beatrixstraat. Ook worden paaltjes en verwijsborden weggehaald. Wel komt er een verkeersplateau ter hoogte van de bibliotheek. Hier steken fietsers en voetgangers over.

Met de aanleg van het nieuwe trottoir aan de kant van de bibliotheek is inmiddels door Zeestad begonnen. Daarna zijn de rijbanen aan de beurt.

Het werk wordt in delen uitgevoerd in verband met de doorstroming van het verkeer en de bereikbaarheid van de binnenstad. De planning is dat het werk in juni klaar is.

Op het verdwijnen van het voorsorteervak na, blijft het kruispunt met de Weststraat-Zuidstraat intact. Ook de verkeerslichten blijven daar staan. De aanpassingen zijn met de provincie, fietsersbond en VVN besproken en hebben geen gevolgen voor de doorstroming van het verkeer op Weststraat-Zuidstraat (N250).

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie