Nieuwe cursussen bij HVU

Tegelijk met de opening van de nieuwe bieb, 21 mei, presenteert de Helderse Volksuniversiteit (HVU) haar programma voor het komende seizoen. Nieuw zijn de cursussen Arabisch, psychologie en filosofie.

Verder zijn er lezingen over de Wadden, de Europese Unie en over historisch Den Helder. De HVU is een van de gebruikers van School 7 aan de Keizersgracht.

Ook in het seizoen 2016-2017 maakt de HVU veel werk van talencursussen. Het zijn er elf in totaal, waaronder Frans, Duits en Engels, maar ook Russisch, Portugees of Noors. En nu ook Arabisch. Daarnaast biedt de HVU keus uit een culinair en creatief aanbod, waaronder Marokkaans en Surinaams koken. Verder schilderen, siersmeden, fotograferen en bloemschikken.

Mens, samenleving en natuur is ook een vast onderdeel van het jaarprogramma. Zoals sterrenkunde, psychologie, filosofie en andere interessante cursussen, evenals een serie lezingen over de Wadden en een avond over de Europese Unie.

In de sfeer van kunst en cultuur passen de lezingen over de historische steden Mekka en Palmyra. Dichter bij huis een lezing over de oude rijkswerf Willemsoord en een presentatie over de Helderse winkelstraten in de binnenstad van toen.

Tijdens de officiële opening van School 7 presenteert de HVU zich in haar nieuwe klaslokalen. Op zaterdagmiddag 27 augustus houdt de Volksuniversiteit er een open informatiemiddag. Zie ook www.vudh.nl.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie