Nieuwe aanbesteding openbaar vervoer

Onlangs konden vervoerders zich inschrijven voor de aanbesteding openbaar vervoer in de regio Noord-Holland Noord. Deze nieuwe concessie gaat in op 22 juli 2018 en is voor de duur van tien jaar.

In totaal hebben vier bedrijven zich ingeschreven: Arriva, Connexxion, EBS en Syntus. De komende weken beoordeelt de provincie de ingediende biedingen zorgvuldig. Dat meldt de provincie op haar website. De provincie wil niet alleen meer reizigers in de bussen, maar ook meer tevreden reizigers.

Er worden voor de aanbesteding hoge eisen gesteld, want het wordt echt maatwerkvervoer en dit moet beter en flexibel inspelen op de behoeften van reizigers.

Het moet snel en vaak daar waar veel vraag is, en een passend aanbod moet er zijn daar waar de vraag laag is. Daarnaast wordt ook gekeken naar duurzaamheid (geluid en minder uitstoot van vervuilende stoffen), materieel en comfort.

Het op tijd verstrekken van de juiste informatie en het borgen van goede klantcontact mogelijkheden. De vervoerder wordt ook gevraagd zich voor te bereiden op nieuwe betaalsystemen, zoals betalen met de smartphone en bankpas.

Gedeputeerde Staten gunnen naar verwachting in mei 2017 de opdracht. Op dit moment verzorgt Connexxion het busvervoer in Noord-Holland Noord.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie