Nationale voorleeswedstrijd

De spannende voorronden van De Nationale Voorleeswedstrijd in onze gemeentes gaan weer van start! ,,We organiseren voor de 10e keer deze voorrondes voor alle kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen in Den Helder, Texel, Schagen en Hollands Kroon” dat zegt Anita Ruder van Kopgroepbibliotheken.

 ,,28 basisscholen hebben hun schoolkampioen aangemeld. Deze schoolkampioenen laten in 4 bibliotheken horen hoe goed zij kunnen voorlezen.

De voorronde in Den Helder wordt gehouden op maandag 30 januari in School 7. De wedstrijd begint om 16.00 uur. De uitslag wordt rond 17.30 uur verwacht.

Bert Schuiling presenteert het geheel. De jury bestaat uit Jack Beneker, Petra Clowting en Marja Lely. De winnaars mogen zich ‘lokale voorleeskampioen’ noemen en gaan door naar de kwartfinale.

Na deze kwartfinale volgt de provinciale finale, die op 7 april gehouden wordt in het Theater van de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

De voorleeskampioen van Noord-Holland zal onze provincie tenslotte vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op 17 mei in Concertgebouw TivoliVredenburg in Utrecht.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie