Nationale “Buitenlesdag”

Dinsdag 11 april is de tweede Nationale Buitenlesdag die georganiseert wordt door Jantje Beton en IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid). Leerkrachten hebben zich hier massaal voor aangemeld: leerlingen van meer dan 1500 scholen door het hele land krijgen op deze dag buiten les.

Alleen al in Noord-Holland doen bijna 200 scholen mee waaronder in Den Helder ; Jenaplanschool de Verrekijker, OBS ’t Tuselant en Antoniusschool de Pionier.

Buitenles is goed voor de ontwikkeling van kinderen; door buitenlessen bewegen ze meer en worden ze blootgesteld aan natuurlijk daglicht. Ook bieden buitenlessen kansen voor uitdagend onderwijs. Leerkrachten zouden dan ook veel vaker buiten les willen geven.

Kinderen brengen ongeveer 40% van de tijd dat ze wakker zijn door op school. Veelal binnen, in het klaslokaal. De Nationale Buitenlesdag stimuleert leerkrachten om naar buiten te gaan. Buitenlessen hebben als doel om leren te bevorderen, beweging en samenwerken te stimuleren en de motivatie en het welzijn van kinderen te vergroten.

Om dit te kunnen doen heeft Jantje Beton en het IVN samen met de leerkrachten een Buitenlesbundel ontwikkeld, vol uitgewerkte lessen en lesideeën om leerkrachten te inspireren. 

Scholen kunnen zich nog aanmelden via www.buitenlesdag.nl en ontvang gratis de Buitenlesbundel, vol met uitgewerkte lessen en lesideeën. Je doet als school al mee aan de Nationale Buitenlesdag als je minimaal één les aan één klas buiten geeft.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie