Veldtoertocht “Alkema tocht”

Zaterdag 28 januari a.s. organiseert DOK TOER, samen met MTB Noord-Holland, een veldtoertocht genaamd; Alkema tocht. Petten is als vanouds zeer populair. Naamgever Willem Alkema, was de veldtochtencoördinator bij DOK van 1991 tot en met 2001.

Het gaat om een veldtoertocht/mountenbiketocht zonder wedstrijd element over een traject van 35 km dat voor het grootste deel onverhard is. Routes voeren door bos en duin, over het strand, door parken en weilanden, rond Petten en Callantsoog. De tocht wordt individueel gereden langs een met pijlen uitgezette route langs plekken waar je normaal niet met je fiets/MTB mag komen.

De gemeente Schagen heeft een vergunning verleend voor de Alkema tocht te Petten.

Ze stelt wel beperkingen : er mogen niet meer dan 250 mensen meedoen. Om te zorgen dat wij niemand naar huis hoeven sturen en je verzekerd bent van deelname vragen wij je, je aan te melden door een mail te sturen naar:  waecurfan@hotmail.com met in de onderwerpregel: “JA + aantal deelnemers + naam”.

Kom je zonder je aangemeld te hebben naar Petten dan is deelname niet gegarandeerd! De tocht start tussen 09.00 en 09.30 uur in de kantine van s.v. Petten aan de Zijperweg in Petten. 

Er is dus deze keer wel één voorinschrijving, fietshelm verplicht en eenieder is welkom.
Meer informatie bij Wim Erkelens Cooke, telefoon 06 3437 7209 of de website www.mtbnoordholland.nl.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie