Mooie zege voor Den Helder Suns

Den Helder Suns heeft dinsdagavond de wedstrijd met directe concurrent Aris Leeuwarden in eigen voordeel beslist. Het uitduel werd met ruime cijfers gewonnen: 62-93.

Basketballleague.nl meldt: Van meet af aan was de Herlderse formatie te sterk voor Aris Leeuwarden. Via 26-37 bij rust werd het 62-93. Den Helder heeft nu ook de tiebreaker met Aris voor het geval dat nodig mocht zijn. Na exact driekwart van de competitie, was het vierde onderlinge duel tussen Aris Leeuwarden tegen Suns Den Helder aan het begin van het vierde kwart uiterst belangrijk voor play-off deelname. Aris wist twee keer (68-67 en 88-85) te winnen en moest een keer een nederlaag (76-66) incasseren. Daar het onderling ‘doelsaldo’ in het voordeel (-6) was van De Suns, was het voor het team van Aris-coach Tony van den Bosch zaak te winnen. Bij verlies gaat dit voordeel naar de Marinestadbewoners wat dan weer ‘twee bonuspunten’ oplevert bij gelijk eindigen van de competitie.

Na 28 gespeelde wedstrijden heeft Den Helder Suns nu 20 punten, twee meer dan Aris. Daarmee hebben de Suns zich op een zesde plaats genesteld, het gat met nummer vijf is echter groot: 8 punten. Bovendien hebben de Dutch Windmills drie wedstrijden minder gespeeld.

De volgende wedstrijd is zaterdag. In sporthal Sportlaan ontvangen de Suns dan de New Heroes Den Bosch, de nummer drie van de ranglijst. Die wedstrijd begint om 19.30 uur.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie