Monster zwemtocht: levert €70.207,27 op

Alle 42 zwemmers hebben veilig de overkant gehaald tijdens de zesde editie van de monster zwemtocht van Den Helder naar Texel. Binnen 75 minuten waren alle deelnemers aan de overkant.

Een mooi bedrag van 70.207,27 euro werd opgehaald voor de stichting ‘Spieren voor Spieren’, zo meldt LOS-Mediapartner NH Nieuws.

Ennie de Graaf uit Heiloo deed voor de eerste keer mee aan de zware zwemtocht, met een gouden badmuts.

Deelnemers die meer dan 3.000 euro ophalen krijgen er zo één. Ennie haalde in totaal een bedrag van 10.580 euro op en ging daar dus ver overheen. De wind zorgde wel voor extra hoge golven.

Ennie: “Het was heftig, maar het ging goed”, vertelt ze enthousiast wanneer ze weer door een boot terug naar Den Helder is gebracht.

Ennie beleefde één angstig moment, toen ze vlak voor de kust van Texel een kwal in haar gezicht kreeg. “Zo’n hele grote met van die lange tentakels. Het deed ook zeer.

Toen heb ik wel even om hulp geroepen.” Ze kan er inmiddels om lachen. Op de kwal na voelde Ennie zich goed in het water. “Er waren constant kano’s in de buurt. Ik heb mij geen moment onveilig gevoeld.”

Of ze volgend jaar weer meedoet weet de Heiloose nog niet. “Ik weet niet of het me lukt om volgend jaar weer zoveel geld op te halen, misschien alleen voor de zwemuitdaging.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie