Modder Challenge en langste stormbaan ooit naar Den Helder

Nooit eerder was het mogelijk om over een opblaasbare stormbaan van maar liefst meer dan 500 meter te klimmen, klauteren, springen en vallen! Maar dit gaat veranderen; de grootste en langste Survivalbaan ter wereld komt namelijk op 14 en 15 september naar Willemsoord. De baan is voor kinderen, jeugd , volwassenen, sportief, niet sportief, getraind , ongetraind of zelfs bootcampers bedoeld.

De organisatoren werken in diverse sectoren: sport, cultuur en jongeren. En dit is terug te zien in dit evenement waarin sport en cultuur verenigd worden. Het evenement is enorm geschikt voor kinderen, jeugd en volwassenen. Zo’n groot evenement kan alleen doorgaan als er sponsoren zijn. Diverse organisaties hebben hun medewerking verleend aan dit enorme event; onder andere het Marine museum, Scholen aan Zee, Mee & de Wering & Albert Heijn zijn al nauw betrokken.

Een lange zigzag baan van meer dan 500 meter komt te liggen op het parkeerterrein Noord van Willemsoord en gaat verder op het exercitie terrein van de Koninklijke Marine tegenover het Marine museum. Deze hindernisbaan is aangemeld bij het Guiness Book of Records. Het huidige record staat nu op 490 meter en dit is de reden dat Den Helder nu voor een stapje meer gaat. Vrijdag zal de jeugd van Scholen aan Zee deze baan betreden als zijnde introductie van het nieuwe schooljaar.

MMM Challenge
Voor de Mega Modder Monster Challenge op de zaterdag kan iedereen zich inschrijven! Doe dit dan ook op tijd want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het evenement is geschikt voor iedereen tussen de 4 en 100 jaar! Iedereen kan meedoen. Er zijn diverse leeftijdscategorieën, te weten: 4 en 5 jaar, 6 t/m 9 jaar, 10 t/m 12 jaar, 13 t/m 17 jaar en volwassenen vanaf 18+. Natuurlijk zullen de jongsten niet de volledige baan over gaan, maar pakken het eerste deel. Dit gebeurt wel individueel.

Langs de baan staan de vele vrijwilligers te helpen waar het niet lukt. Natuurlijk mogen de ouders wel aanmoedigen, maar het is niet de bedoeling dat de ouders met de deelnemertjes meegaan. Dit ook om hen die ervaring mee te geven dat ze iets makkelijk kunnen overwinnen. Daarna wordt de baan steeds langer naarmate de leeftijdscategorie hoger wordt. In de avonduren is 18+ aan de beurt en zij gaan in tegenstelling tot de jongere categorieën in teams over de baan. Een team bestaat uit 8 personen en dit mogen uitsluitend volwassenen zijn. Voor deze categorie zijn ook wisselbekers te winnen: één voor het meest origineel geklede team en één voor het snelste team.

Kijk voor meer informatie over deelname en het verkrijgen van deelnametickets op www.mmmchallenge.nl.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie