Minister stuurt taart aan ROC

Een taart van de minister. Die krijg je niet elke dag, maar maandag was hij er voor het ROC Kop van Noord-Holland.

Het percentage voortijdige schoolverlaters (vsv’ers) op het ROC is in 2015 met maar liefst 34 procent gedaald. Dit blijkt uit de maandag gepubliceerde cijfers van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In de top 5 van best presterende mbo-instellingen staat het ROC Kop van Noord-Holland op een prachtige tweede plaats.

Voortijdig schoolverlaters zijn jongeren tussen de 12 en 23 jaar die zonder startkwalificatie het onderwijs verlaten. Een startkwalificatie is een diploma op het niveau van havo, vwo, mbo 2 of hoger. De gemiddelde uitval daalde binnen het mbo naar 5%; het ROC Kop van Noord-Holland zit hier nu met 4,1% ruim onder.

De daling van aantal vsv’ers is volgens bestuursvoorzitter Aad de Wit te danken aan de maatregelen die de afgelopen jaren zijn genomen op dit gebied. “Wat sowieso helpt, is dat leerlingen merken dat ze gemist worden. Verzuimmedewerkers die nog dezelfde ochtend bellen als een leerling niet op school is verschenen.”

“Hetzelfde geldt voor problemen in onder meer de thuissituatie; we hebben veel deskundige mensen aangesteld die hulp kunnen bieden. En last but not least: er is een uitstekende samenwerking in de regio met de gemeenten in het kader van de Leerplicht en met de scholen voor voortgezet onderwijs.”

“Dat méér jongeren met een diploma de school verlaten; daar doen we het allemaal voor”, aldus Aad de Wit.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie