Minioren Zeemacht naar Leiden

Voor de 31e keer wordt 20 en 21 februari de Speedo Jaargangwedstrijd gehouden in Leiden. Voor het eerst in tien jaar doen er weer wedstrijdzwemmers van MSV Zeemacht mee. Maar liefs drie minioren is het gelukt om zich te kwalificeren voor deze prestigieuze wedstrijd.

Op deze zwemwedstrijd komen de beste minioren (9-12 jaar) van Nederland, de top 18, uit op de 25 meter baan. Deze wedstrijd wordt dan ook wel gezien als het officieuze NK korte baan voor minioren.

De deelneemster die op de meeste afstanden uitkomt is Emma Riemers. Zij heeft zich gekwalificeerd voor de 50, 200 en 400 meter vrije slag en voor de 100 meter vlinderslag en de 100 meter rugslag. Emma, die naast wedstrijdzwemmen ook nog aan waterpolo doet, heeft op het miniorencircuit al vele gouden medailles binnengehaald dit seizoen.

Michael van der Wal heeft zich gekwalificeerd voor de 100 meter rugslag. Michael, die naast zwemmen ook nog voetbalt, is pas recent begonnen met wedstrijdzwemmen en is dit jaar als een komeet omhoog geschoten in het miniorencircuit met een reeks overwinningen.

Ook Collin Schouten komt uit op de 100 meter rugslag. Naast de rugslag is Collin vooral een specialist van de langere afstanden (meer dan 100 meter) die hij dit jaar dan ook won bij het miniorencircuit.

Na de Jaargangwedstrijd in Leiden moeten de minioren nog vol aan de bak om hun persoonlijke records te verbeteren, zodat ze zich ook kunnen kwalificeren voor de Jaargangfinale begin juli in Dordrecht. Op deze wedstrijd komt de miniorentop van Nederland tegen elkaar uit op de lange baan (50 meter).

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie