Minder WW-uitkeringen in regio

De daling van het aantal verstrekte WW-uitkeringen zet door in de Noord-Hollandse regio’s. Ten opzichte van vorig jaar is in vrijwel alle sectoren het aantal WW-uitkeringen afgenomen, zo blijkt uit de maandelijkse cijfers van het UWV.

Alleen de bancaire sector vormde hierop een uitzondering. De WW-daling was in de arbeidsmarktregio’s Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland en Zuid-Kennemerland minder sterk dan de landelijke daling.

Noord-Holland Noord bleef met een afname van 10,2 procent iets achter op de landelijke ontwikkeling. Ten opzichte van een maand eerder daalde de WW in Noord-Holland Noord juist het sterkst, met 2,5 procent.

In vrijwel alle sectoren nam het aantal WW-uitkeringen af ten opzichte van een jaar geleden. De afname was in de drie regio’s het sterkst in de bouwnijverheid.

De enige sector waar het totaal aantal WW-uitkeringen in de regio’s toenam was het bankwezen. Dit is geheel in lijn met de landelijke ontwikkeling waar het aantal WW-uitkeringen met ruim 8,5% toenam. In de drie regio’s samen was de toename met 7,6% vergelijkbaar.

Het aantal WW-uitkeringen in Den Helder daalde met 3,6 procent, van 1.154 naar 1.113. Ten opzichte van een jaar geleden was de daling 7,5 procent. In Schagen bedroeg de daling vorige maand 2,0 procent, op Texel 6 procent en in Hollands Kroon 2,9 procent.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie