Miljoenenjacht aan de ketting

Een enorm jacht dat tientallen miljoenen euro’s kost, ligt aan de ketting in Den Helder. Het jacht is eigendom van de zoon van de dictator van het Afrikaanse land Equatoriaal-Guinea, weet LOS-Mediapartner NH.

Teodoro Nguema Obiang Mangue, zoals de man heet, is vicepresident van Equatoriaal-Guinea en wordt gezien als de opvolger van zijn vader. Hij wordt door de Zwitserse politie verdacht van witwassen en wanbeheer. 

Op verzoek van de Zwitsers is de Ebony Shine, zoals het jacht van 76 meter lang heet, in beslag genomen. Het schip lag in het Friese plaatsje Makkum om gerenoveerd te worden, maar is onder politie-escorte naar Den Helder gesleept, schrijft de NOS.

De Ebony Shine is van alle gemakken voorzien. Zo heeft het schip onder meer een spa, een kapsalon en een bioscoop aan boord.

Bij de oplevering in 2009 zou het schip, toen nog Ocean Victory geheten, voor een kleine 113 miljoen euro verkocht zijn. Teodoro Obiang kocht het in 2014, naar verluidt voor zo’n 95 miljoen euro.

Equatoriaal-Guinea is een klein oliestaatje aan de westkust van Midden-Afrika. Er wonen zo’n 750.000 mensen, die sinds 1979 geregeerd worden door president Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, die toen middels een staatsgreep aan de macht kwam.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie