Miljoenen voor leefomgeving Kop

De provincie Noord-Holland, de gemeenten en het bedrijfsleven uit de Kop van Noord-Holland hebben zes miljoen gereserveerd voor het verbeteren van de leef- en werkomgeving van Noord-Holland Noord.

Gemeenten, ondernemers en natuurorganisaties uit deze regio hebben daar een plan voor gemaakt: “Kopkracht”. Naar verwachting kunnen partijen vanaf juli projecten indienen bij het Ontwikkelingsbedrijf NHN, op basis van het plan.

Afgelopen jaar hebben gemeenten, organisaties en ondernemers uit Noord-Holland Noord en het Ontwikkelingsbedrijf NHN een gezamenlijke strategie opgesteld met de titel “Kopkracht”. Daarmee willen zij de economie en het vestigingsklimaat van Noord-Holland Noord versterken.

Gedeputeerde Jaap Bond van Noord-Holland: “Noord-Holland Noord heeft veel potentie. Daarom ondersteunt de provincie de aanpak van ondernemers en gemeenten om samen te zorgen voor meer werk en een beter vestigingsklimaat in de Kop van Noord-Holland.“

De partijen achter het plan gaan organisaties en bedrijven stimuleren tot samenwerking die leidt tot kansrijke projecten. De projecten moeten bijdragen aan de ontwikkeling van de regionale economie. Ook moeten de projecten leiden tot investeringen in duurzaamheid.

Partijen kunnen naar verwachting vanaf juli 2016 projecten indienen bij het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. De plannen worden beoordeeld door een onafhankelijke adviescommissie. Die adviseert de provincie welke projecten subsidie krijgen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie