Meldpunt voor klachten busvervoer

In Noord-Holland Noord zijn in de zomer van dit jaar 22 buslijnen opgeheven of ingekrompen. De Socialistische Partij (SP) laat het er niet bij zitten en heeft een klachtenlijn geopend. Alle ontvangen klachten worden gebundeld in een zwartboek.

Bij de SP en via de media waren al veel klachten binnengekomen over de verslechtering van de busdiensten. SP-Statenlid Bruggeman maakte een selectie uit de klachten en vroeg aan gedeputeerde staten wat zij daar van vinden. Als voorbeelden gaf hij onder meer de slechte aansluiting op de schooltijden, hogere tarieven en volle bussen door de opheffing van lijn 152 tussen Julianadorp en Schagen.

Bruggeman denkt dat de klachten die tot nu toe zijn binnengekomen slechts een topje van de ijsberg vormen: “Buspassagiers ondergaan verslechteringen vaak gelaten. Het is waar dat er op een paar routes belbussen of buurtbussen met vrijwilligers in de plaats zijn gekomen. Dat is geen verbetering. Op veel routes rijdt er nu helemaal niets meer.”

Gedupeerde buspassagiers kunnen klachten, frustraties en misstanden over het busvervoer melden op: zwartboek.sp-schagen.nl.

1 Reactie op Meldpunt voor klachten busvervoer

  1. Buschaffer bijna een meisje van 5 jaar aanrijden., de bus 33 richting naar Texelse boot zondag 4 augustus 2019 om 19:50 hij zag een mevrouw in de midden van de zebrapad en hij stop op de laste momenten, het meisje geschrokken van de brutale actie van de buschauffeur.

Geef een reactie