Meisjes lastiggevallen in zwembad

Jonge asielzoekers hebben de afgelopen weken meisjes lastiggevallen in zwembad Het Heersdiep. Bezoekers in de leeftijd van 14 tot 25 jaar moeten zich daarom voortaan legitimeren voor ze het zwembad binnen mogen.

Op de website schrijft het zwembad: “We willen in ons zwembad een veilige sfeer zodat iedereen met plezier kan zwemmen. Helaas hebben zich recentelijk een aantal zeer ernstige incidenten voorgedaan. Jongeren van 14 tot 25 jaar komen het zwembad niet meer binnen zonder dat ze zich kunnen identificeren.”

“Met ingang van vrijdag 1 april 2016 zal bij de ingang van zwembad het Heersdiep een tekst worden opgehangen “Zonder legitimatie geen toegang”.”

“De wet op de identificatieplicht stelt dat particulieren ook om je ID mogen vragen. Je mag weigeren, maar dan moet je wel accepteren dat je een pand niet binnen mag, in dit geval het zwembad. We doen het steekproefsgewijs om geen schijn van discriminatie op te werpen.”

Tegenover de Helderse Courant zegt zwembadmanager Hans Bruinewoud ongelukkig te zijn met de situatie. “Ik wil beslist niet discrimineren. We krijgen hier ook gezinnen uit asielzoekerscentra die zich keurig gedragen.”

Bruinewoud heeft contact met het COA om de problemen op te lossen, zo weet de HC.”En als er iets gebeurt en ik bel het COA worden de daders in het opvangcentrum opgewacht en op hun gedrag aangesproken. Ook de politie werkt mee.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie