Meeste luilakkers sliepen eerst lekker uit

De politie meldt een rustige luilaknacht. Er waren enkele incidenten, er zijn wat spullen als boter en meel in beslag genomen en hier en daar is jeugd op straat gewaarschuwd om geen gekke dingen te doen. De politie stond met behoorlijk wat personeel paraat om rottigheid te voorkomen.

“Op de social media valt het nog mee met berichten over luilak”, meldt onze mediapartner http://www.denhelderactueel.nl . “Al meent Statenlid Hanneke Kaamer van Hoegee dat het best wat vroeger mag beginnen: ‘Belletjetrek om half 7. Is de luilakker dan niet een beetje een #luilak?’, vraagt ze zich af op Facebook. Joy Schuite reageert ook op het ‘feest’: ‘Luilak in de Emmastraat. Enkel herrie maken is voldoende, ramen onderkliederen doen wij niet. De herrie maakt sommige buren boos, maar daar hebben wij deze ochtend even geen boodschap aan. Zij boffen dat hier niemand in een auto zit te toeteren, zoals verderop in de stad te horen was’.”

Voorlichting
Om vernielingen te voorkomen heeft de politie dit jaar extra voorlichting gegeven op onder meer scholen. Ook zou er dit keer geen pardon zijn voor vandalen, die zouden meteen worden vastgezet waarna de ouders hen op het politiebureau mochten ophalen. “Dat is allemaal niet gebeurd”, concludeert wijkagent Rolf Regtop op http://www.nhd.nl .“Onze preventieve acties hebben geholpen, er was geen herhaling van vorig jaar waarbij wel veel werd vernield. Dat mocht geen traditie worden.”

Gewoon gevaarlijk
“Wel was er in Marinapark een touw over de weg gespannen waar tegen drie uur een bus doorheen reed. Dat is gewoon gevaarlijk.” In die buurt heeft de politie een groepje kinderen van rond de veertien jaar van straat gehaald die met tape bezig waren. Vandalen hadden ook een blok beton op de Breewijd in Julianadorp gezet. Voordat er ongelukken op deze weg konden gebeuren is het beton verwijderd. En er was een conflict naar aanleiding van het besmeuren van een auto in ’t Koggeschip. Iets eerder waren aan de Klipperstraat ramen vernield en op de Fazantenstraat was met verf een smiley op een auto en op ramen gespoten.”
“Tegen half vier werd op de Beatrixstraat ook een groepje kinderen van rond de veertien jaar met boter, meel en eieren aangesproken. Zij hebben hun levensmiddelen ingeleverd en zijn naar huis gestuurd.” In Den Helder waren de afgelopen nacht alle wijkagenten in touw. Zij werden ondersteund door verschillende vrijwilligers en studenten. Tot zover de berichtgeving op nhd.nl.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie