Meermans expositie Kunstuitleen en Windkracht

De kunstenaars Jur de Vries, Sander van Noort en Bart Bruijn exposeren in de Kunstuitleen en in galerie Windkracht 13. Zondagmiddag 18 november is er eerst een preview in de Kunstuitleen op Willemsoord, waarna om 15.00 uur officiële opening volgt bij Windkracht aan de Weststraat (foto).

De schilderijen van Jur de Vries  (1987) worden beïnvloed door animaties en strips, maar in plaats van vrolijke jeugdherinneringen op te roepen, bevatten ze veel donkere symboliek. De scènes zijn verontrustend en bizar en de eens zo onschuldige personages worden verslaafden, schizo’s en perverselingen in zijn gecomponeerde schilderijen.

Sander van Noort (1986) schildert, maar maakt sinds kort ook beelden, wandkleden en video’s. Het schilderen staat aan de basis van zijn werk. Het is een medium waarmee hij vrij eenvoudig het ondenkbare kan realiseren.

Bart Bruijn vindt zijn uitdaging om in in grote heldere schilderijen kleine natuurlijke scènes te creëren. De natuur in de schilderijen is geïdealiseerd en gestileerd naar het utopische. De paradijselijke bloemen hebben een grote aantrekkingskracht maar lijken tegelijkertijd een alarmerend giftig karakter te hebben

De expositie duurt tot 31 december 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie