Meer WW-uitkeringen in Den Helder

Het aantal WW-uitkeringen is vorige maand weer gestegen in Den Helder. Het aantal steeg met twintig, ofwel een percentage van 1,7. De stijging in geheel Noord-Holland Noord lag op 2,1 procent.

Den Helder en de regio doen het overigens, vergeleken met landelijke cijfers, prima. De stijging in heel Nederland was in januari, ten opzichte van december 2015, 4,2 procent. Ten opzichte van een jaar geleden bedroeg de stijging in Nederland 1,6, in de regio 0,7 en in Den Helder 3,3 procent. Dit alles blijkt uit de maandelijkse cijfers van het UWV.

De WW-stijging in Noord-Holland Noord werd vooral veroorzaakt door een toename van de WW in het onderwijs, de horeca en de landbouw en visserij. De bouwnijverheid laat daarentegen net als in de andere regio’s een flinke daling in het aantal WW-uitkeringen zien (21,1%).

“Hoewel de ontwikkelingen per gemeente en sector sterk verschillen, is de teneur op de arbeidsmarkt iets beter is dan in januari 2015”, meldt het UWV. “Om de positieve lijn door te zetten, is een verdere groei in werkgelegenheid noodzakelijk.”

In de rapportage ‘Landelijke arbeidsmarktprognose 2016’ is UWV hierover voorzichtig positief gestemd.

In Alkmaar was de stijging van het aantal WW-uitkeringen vorige maand drie procent, in Schagen 2,4 procent en in Hollands Kroon 4,7 procent. Texel kende de grootste stijging binnen de regio, namelijk 5,4 procent. Vergeleken met een jaar eerder was de stijging 3,2 (Alkmaar), 2,5 (Hollands Kroon), 5,3 (Schagen) en -5,1 procent (Texel).

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie