Meer WW-uitkeringen in Den Helder

Het aantal verstrekte WW-uitkeringen is vorige maand weer gestegen. Uit cijfers van het UWV blijkt voor Den Helder in december een toename van 3 procent ten opzichte van november. Over een heel jaar bekeken was er een kleine afname van 0,6 procent.

In 2016 is het aantal WW-uitkeringen in Noord-Holland ten opzichte van het jaar ervoor fors afgenomen. Zowel het aantal lopende uitkeringen als het aantal nieuw verstrekte uitkeringen lag aanzienlijk lager.

In heel Noord-Holland Noord was de afname 5,5 procent. Gemeenten die een grote daling lieten zijn waren Heerhugowaard (-12,9%0, Langedijk (-11,8%) en Texel (daling van 18,6 procent). In Den Helder waren in december 1.156 personen met een WW-uitkering. Dat is vier procent van de Helderse beroepsbevolking.

Terwijl hun aantal in Den Helder steeg, liet Hollands Kroon een daling van 1,1 procent zien. In Schagen was de daling 2,1 procent en op Texel een stijging van 9,7 procent. Met de daling van 0,6 procent op jaarbasis presteert Den Helder het slechtste van alle gemeenten in de arbeidsregio Noord-Holland Noord.

Het UWV publiceert elke maand de cijfers ten aanzien van de WW-uitkeringen. Die cijfers geven een beeld van daling of stijging ten opzichte van een maand eerder en vergeleken met een jaar eerder.

Het UWV publiceert de cijfers zowel voor geheel Nederland als voor de provinciale arbeidsmarktregio’s. Ook wordt een beeld geschetst van de uitkeringen in de afzonderlijke gemeenten.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie