Meer ruimte voor de fiets

De gemeente werkt aan een nieuw fietsbeleid. Dat moet er onder meer voor zorgen dat Den Helder stappen maakt op weg naar een echt ‘fietsvriendelijke’ gemeente.

Overlast door verkeerd gestalde fietsen is veel ondernemers en inwoners een doorn in het oog. Vooral in de binnenstad struikel je soms over de stapels fietsen die er staan. Het kwam dinsdagavond ook even aan de orde tijdens de ‘meedenksessie’ over het Vergunningen- en Handhavingsbeleid van de gemeente, georganiseerd voor de lokale ondernemers. Iets meer dan 20 ondernemers en nog enkele belangstellenden (waaronder wat raadsleden) waren naar de raadzaal gekomen om mee te praten.

Er werden enkele dilemma’s ten aanzien van handhaving voorgelegd, zoals: kies je er als handhaver eerder voor om werk te maken van een autowrak dat ergens staat geparkeerd, of zet je eerst in op het verwijderen van verkeerd gestelde fietsen? De meeste ondernemers zouden voor de fietsen kiezen, want dat loopt soms echt de spuigaten uit. Een oplossing kan zijn zorgen voor veel meer stallingsplaatsen, zodat de tweewielers niet her en der en schots en scheef worden geparkeerd.

Fietsbeleid
Op dat gebied had wethouder Remco Duijnker direct goed nieuws te melden. “We werken op dit moment aan een nieuw fietsbeleid met veel meer faciliteiten voor de fietsvriendelijke gemeente. Er komen dan ook meer stallingen bij.” Ook moet fietsen in Den Helder veiliger worden, komen er meer fietspaden, betere ontsluitingen en meer gescheiden wegen voor auto en fiets.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie