Marineschepen mogen weer varen

De vier patrouilleschepen en twee amfibische transportschepen van de marine zijn voorzien van een veilig brandblussysteem. Ze mogen weer varen. Dat is sneller dan gepland omdat herstelwerkzaamheden van de sprinkler- en watermistinstallaties eerder klaar waren. Zo meldt Defensie in een persbericht.

Eind vorig jaar bleek dat het blussysteem op de patrouilleschepen Holland, Friesland, Zeeland en Groningen storingen vertoonde. Omdat de veiligheid van de bemanning daardoor niet was te garanderen, mochten de schepen niet meer varen. Voor de Holland gold een tussentijdse oplossing, aangezien het eerder dit jaar stationsschip was in het Caribisch gebied.

Defensie trok een jaar uit voor het herstel. Damen Schelde Naval Shipbuilding ging vervolgens aan de slag met het vervangen en doorspoelen van de leidingen bij de patrouilleschepen. Ook op de amfibische transportschepen zr ms Johan de Witt en de Rotterdam werkt het brandblussysteem inmiddels weer naar behoren. Alle installaties zijn inmiddels gecertificeerd en goedgekeurd.

Foto: zr ms Groningen (Foto: ministerie van Defensie)

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie