Marine onderschept cocaïnetransport

Het Nederlandse patrouilleschip Friesland heeft in samenwerking met de Kustwacht van Sint Maarten 406 kilo cocaïne onderschept. Dat gebeurde vorige week donderdag tijdens een patrouille in de Caribische Zee. De drugs zijn vernietigd.

Zr. Ms. Friesland vaart momenteel als stationsschip in het Caribisch gebied. Tijdens een reguliere nachtelijke patrouille kwam het schip een verdachte boot, varend onder Venezolaanse vlag, op het spoor. Het vaartuig viel op door een afwijkende positie en vaargedrag.

De maritieme NH90-helikopter, die momenteel aan boord van de Friesland is geëmbarkeerd, zag via de sensoren het verdachte vaartuig als eerste. Nadat de Friesland het contact enkele uren had geschaduwd steeg de NH90 op om het nader te onderzoeken. Hierop veranderde de boot van koers. De Friesland is er vervolgens op afgegaan. De bemanning van de verdachte boot gooide daarop direct een aantal pakketten in het water.

Die zijn door een snelle FRISC-onderscheppingsboot uit het water gehaald en naar het marineschap gebracht. Na een controle bleek het te gaan om meer dan 400 kilo cocaïne.

Foto: Een FRISC van de Friesland haalt de gedumpte pakketten uit zee. (Foto: defensie.nl)

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie