Manager zwembad legt spreekverbod op

Gebruikers zoals sportverenigingen mogen niet met de pers praten over de onderhoudstoestand van zwembad Het Heersdiep. Zo hebben ze van de directie te verstaan gekregen. Ook de eigen medewerkers van het zwembad mogen niet met de pers praten.

Het spreekverbod blijkt uit een mail die in het bezit is van onze mediapartner denhelderactueel.nl. Zie SPREEKVERBOD

Onder de aanhef ‘beste zwembadcollega’s’ wijst bedrijfsmanager Martien van Veen op de aandacht van de media op constructiefouten waarmee Het Heersdiep kampt, onder meer scheuren in beton en loslatende tegels. Zwembaddirectie en gemeente zijn bezig met een herstelplan. Dit proces luistert nauw en “onjuiste informatie met de pers delen is catastrofaal voor het komende herstel.” Waarschuwt het mailtje.

Daarom mag “niemand informatie verstrekken aan de pers. Bij benadering door de pers doorverwijzen naar de communicatie-afdeling van de gemeente, de voorzitter van het Stichtingsbestuur of de bedrijfsmanager. Elke communicatie met de pers is ongewenst en heeft een negatief effect op de bedrijfsvoering”, beweert Van Veen.

De door de gemeente aansprakelijk gestelde aannemerscombinatie Tuin – Van der Wal heeft inmiddels laten weten dat het niet hun schuld is. Ze hebben meerdere malen tijdens de bouw gewaarschuwd voor fouten in het ontwerp. Aldus de aannemers in de Helderse Courant van vandaag.
Klik hier voor het bericht. HELDERSE COURANT

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie