Man opgepakt voor drugsbezit

De politie heeft vrijdagmorgen een 30-jarige man uit Den Helder aangehouden wegens het bezit van drugs. Dat gebeurde nadat de man zijn voertuig had geparkeerd tegen een boom.

Agenten zagen rond 01.35 uur tijdens de surveillance een automobilist op de Polderweg in Den Helder rijden. “We wilden een routinecontrole uitvoeren en de bestuurder even laten blazen en zijn rijbewijs controleren, maar de man ging er plotseling met hoge snelheid dwars door een woonwijk vandoor”, aldus de politie via Facebook.

De achtervolging werd ingezet. “Aangekomen bij de Prins Willem Alexandersingel zagen wij dat de bestuurder de macht over het stuur had verloren en dat hij uit de bocht gevlogen was tegen een boom. De bestuurder werd aangehouden vanwege zijn gevaarlijke weggedrag.”

Bij zijn aanhouding bleek de bestuurder niet gedronken te hebben, maar de politie rook wel een sterke henneplucht. “In de auto troffen we een plastic zak met vermoedelijk hennep aan. In deze zak bleek later 41 gram te zitten. Ook vermoedden we dat bestuurder op dat moment daadwerkelijk onder invloed van drugs verkeerde.”

Op het bureau is door een arts bloed afgenomen, dit wordt opgestuurd naar het NFI waar het onderzocht wordt op aanwezigheid van drugs. Daarnaast wordt proces-verbaal voor gevaarlijke weggedrag en het bezit van softdrugs opgemaakt.

Het rijbewijs is ingevorderd en de zwaar beschadigde auto is weggesleept.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie