Man met mes en neppistool aangehouden

Een 57-jarige man is aangehouden op verdenking van bedreiging in een woning aan het Koggeschip in Nieuw Den Helder. Bij zijn aanhouding had de verdachte een wapen in de hand.

De man had zich verstopt in een kelderbox in de Wormstraat. De politie wist dat hij over ten minste een mes beschikte. Daarom werd de gang bij de boxen vrij gemaakt en geroepen dat de man naar buiten moest komen. Toen de man dat deed had hij een vuurwapen in zijn hand. Gesommeerd werd om dit weg te gooien, wat verdachte deed. Naar later bleek ging het om een neppistool. De man had overigens wel een mes en verschillende soorten medicijnen en drugs bij zich.

De politie waarschuwt regelmatig voor de gevaren van nepvuurwapens. Het was in dit geval goed dat de politiemensen voldoende afstand hadden genomen en op tijd zagen dat de verdachte niet direct met het wapen kon schieten. Anders was er een levensgevaarlijke situatie ontstaan. Nepvuurwapens lijken vaak op echte vuurwapens en zijn daarom ook verboden in Nederland. Het is een misdrijf om met een nepvuurwapen rond te lopen. Deze wapens zijn immers geschikt is om iemand mee te bedreigen.

Meer informatie over nepvuurwapens is te vinden op de speciale themapagina over nepvuurwapens.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie